Lektörstjänst

Jag läser ditt manus från början till slut och tittar på saker som:
Story, karaktärer, dialog, miljö, dramaturgi, tematik och målgruppsanpassning.
Jag ger dig ett sammanfattande utlåtande, vanligtvis på mellan 4-6 sidor (beroende på manusets längd och innehåll). Är texten över 100 sidor lång garanterar jag att du får minst 5 sidor med kommentarer.

I utlåtandet går jag genom styrkor och svagheter i din text utifrån konkreta exempel. Jag markerar och kommenterar dessutom löpande i själva textfilen. På så sätt får du överskådligt tips och råd på hur du kan vidareutveckla ditt manus. Du får ditt utlåtande efter 2-4 veckor från det att arbetet påbörjats.

Det går utmärkt att skicka in ofärdiga manus. I dessa fall fokuserar jag på att ge dig råd och förslag som kan hjälpa dig vidare i arbetet. Vi kan också komma överens om att du sänder mig lite text i taget. Hör av dig så hittar vi en lösning som passar dig.

Jag testläser gärna en liten bit av längre manus för en symbolisk summa på 400 kronor. På så sätt får du möjlighet att känna på hur en lektörsläsning går till. Om du sedan vill fortsätta samarbetet så dras avgiften för testläsningen av från startavgiften.

Manus i alla skönlitterära genrer välkomnas, dock ej poesi.